the followers like flowers.

Monday, December 26, 2011

macarons.

assalammualaikum readers!

korang mesti pernah dengar pasal benda alah nie yang cute miut+ manis gile. actually tak pernah rasa pun. tapi bila along da beli secara online mse dia dekat utp aritu pastu ngade2 nak try buat. ad jugak la nak try rase n nak try buat. tapi agak rumit jugak la. first try kitorang gune italian recipe then x menjai sangat. so along try buat france recipe pulak. recipe dari tenet ye. kali nie mmg jadi bile tgk dye naik. so semalam adalah hari yang boleh catat rekod dunia la jugak. sebab semalam satu hari boleh pulak habiskan masa kat dapur je. kalau tak jangan harap. haha. ibu pulak senyap je bila kitorang bt x tahu pasal kerja rumah. ye la mana taknyer, balik je dari kenduri dia end up kat dapur jd tukang rasa. haha. ok banyak cakap pun tak gune. so, share gamba jer la. gambar2 nie hanya lah sebahagian darinya sebab kata pun first try kan mestila ad yg jadi macarons dan ad juga yg jd macawrong. hehe.



ok, nie macarons coklat dengan filling pun coklat.
sgt sedap!


sory la, camera x menunjukkan warna hijau yang sebenar.
actually pink pastel, hijau, n coklat.
yang belah kiri tu, filling oreo.


see, kan da cakap td.
ad yang okay, ad yang ko.
yang pasti rasa dia same je bile masuk mulut.
kami bukan profesional, ini je mampu.


butterflsays:  dah asingkan satu bekas untuk cik twinny!

Tuesday, December 6, 2011

ombak rindu!

assalammualaikum readers!


Memandangkan semua orang buat status FB pasal ombak rindu, review pasal ombak rindu. so, saya pun nak bt jugak. sorry la entry nie mmg da lapuk plus cabok. Actually cerita nie da dekat seminggu pun. 1st december 2011 aritu.

Kitorang dapat tiket ombak rindu sbb sakinah adalah salah sorang dari admin aaronnators. Diorang yg organized utk aaronators tgk ombak rindu. Big thanks! untuk kina. Thanks lg sekali kina, bagi peluang tgk aaron secara dekat. Kina offer kat iqbal 3 tiket, so dapat la saya dan emy join sekaki. It was a great day! x pena-pena rasa puas tgk wayang, tu la first time puas gile tgk wayang sbb bukan stakat tgk wayang tapi dpt jumpe dgn aaron aziz kegilaan ramai. Ups! telupe pulak, big thanks! jugak untuk iqbal, sbb bawak kitorang kesana.

Punye la kalut malam tu sbb kitorang agak terlambat, tapi sempat jugak amik gamba dgn aaron sblum masuk panggung. Sangat puas walaupun cme seketika. Al-maklum la kitorang mmg minat gile kat abg long nie.

So far cerite dye memang sangat best. ad yang kata cerite dye x best langsung, x sedih langsung. to me, cerite dye sangat best and ada la jugak part-part sedih kat situ. Aaron nie sgt romantik ok! da la, tak nak banyak cakap, kalau nak tahu tgk sendiri ok? Nie nak bagi korang jealous tgk gamba kat bawah nie. jealous ke?


serious! sgt handsome!


isteri dye comel giler!

ok la, till here then bubye!


butterflsays: blum tgk breaking dawn lagi. sedih!


Sunday, October 16, 2011

hari bahagia.

assalammualaikum readers!!!

tertanya, knpe hati x berdebar?
risau dibuatnya.
harap semua berjalan lancar.


sorry tejatuh cinta dgn photo effect nie! ~peh-lis!

butterflsays: doakan yg baik baik saje.




Friday, October 14, 2011

29th september 2011.


assalammualaikum readers!!!



yummy!
sgtlah manis okay!


4 of us!


well, its on my birthday.


butterflsays: thanks korang 4 da suprise!


pengorbanan yang sia sia.

assalammualaikum readers!!!

ok, i admit! mmg da sgt sgt sgt la lame x update, tp it is not because interest da telekat kat bende lain. cme mse je yg sgt mencemburui sy untuk mengupdate entry baru. huhu. well, walaupun sy tao entry sy x dinanti-nantikn seperti entry blogger2 lain. sy tetap nak share sbb 'sy sorg je rase interesting'. wee~

so, lets us just skip cerite2 yg x perlu, but if ada nanti akan sy update ok?..

hurm.. dalam berkawan, dalam bercinta even dalam kasih sayang antara family haruslah ad pengorbanan bukan? sy pun x terlepas dari pengorbanan baik kecik mahupun besar. twit! ok let me tell u something. ni bukan nak tunjuk sy nie baik sgt atau ape ape pun. tp just nak share ngn korang ape yg sy rase. its just that!

berbaloi baloi ke satu pengorbanan tu tanpa dihargai? "its like ad aku kesah? aku x heran la weyh!" korang rase berbaloi baloi ke?

sbb bg org mcm sy, bile kita trust someone, or having a relationship with someone, x kisah la relationship ape pun kan..bende tu macam harus ad. yes, kita x mintak dibalas. tp dlm mse yg sme kita berharap someone tu akan hargai or just realise yg kita sgt syg kat dia. that's why kita sanggup berkorban. itupun dah sgt cukup bukan? so, korang nampak x perkataan BERHARAP kat situ. then bile kita berharap, kita akan lebih sakit sekiranya someone tu langsung x hargai or x realise ape yg slame nie kita buat kat dia.

then bile kita sakit, lebih specific sakit ati or down. kita akan mula menyalahkan diri kita. "eh? aku x cukup baik untuk kau ke? eh? aku x bagi apa yang kau nak ke? eh? aku x cukup sempurna untuk kau eh?" benda ni yang slalu berlega2 kat kepala kita pulak. mula la rse sgt down, sgt x perfect, sgt itu dan sgt ini. semuanya down, down, down. adakah semuanya salah kita? well, think about it cause u got the answer. hurm. so x de persoalan pun kat sini untuk korang. its just luahan yang sendiri tahu tp sendiri tak mao ingat. eh, apakah?


till here then, take care guys!

butterflsays: wish. wish. wish.





Thursday, October 13, 2011

assalammualaikum readers!!!


just drop by untuk menyatakan blog ini masih lagi wujud.
anyway, banyak benda nak share kat sini.

butterflsays: miss u la my blog!



Friday, July 15, 2011

assalammualaikum readers!!!

will be back to shah alam this weekends.
harap semua berjalan lancar.
dapat classmate yg hatinya baik lagi suci.

nak jerit sikit boley x???

*rindu gle time dip dulu kat bestari jaya.
boley jerit puas2 kat tasik taman ilmu.
lepaskan tension. 
huhu...

sebab ape nak jerit? 
satu apa pun x setel lagi nie.
x register lagi, barang x beli, baju x kemas, kete x cuci, sume bende lah.

the most important thing, hati nie berat sgt nak tinggalkan rumah.
ini memang serious!


butterflsays: rasa berat hati jauh pada ibu.

p/s: shah alam je kowt!

Tuesday, July 5, 2011

the pengapit.


assalammualaikum readers!!!



betul ke orang kata kalau jadi pengapit lambat kawen?
tu fakta ke auta. 
ataupun kata kata orang tua tua zaman dolu dolu.
ajal & maut sume kat tangan tuhan.
apatah lagi jodoh dan pertemuan kan?

anyway, entry nie dibuat kerana nak meredeem kembali entry entry yg sgt la lame x di updated.
so kire kawtim la kan.


terjadinya  saya sebagai pengapit adalah kerana sesi rombongan menghantar mak nini ke jelebu.
let me share some of our picture during that day.


first day!
pedas hot spring/waterpark



sorry gamba kabur bak kabus.


si budak sepet.


yang paling seronok of cos la si kecik kecik nie.


pengantin pun sempat datang. highlight tudung pink*


suke eh korang!


anak itik belaja berenang.


cousins.


nak jugak!


then. malam tu sume kepenatan. tapi kitorang still singgah rumah pengantin utk acara mlm berinai.
dan melahap sepuas puasnya. haha
malam tu memang kecoh sebab korang bayangkan la 6 kereta duduk satu rumah. 
its is about 35 people in the house.
homestay kitorang rumah kampung yg sgt selesa. 
we decided utk mengasingkan tempat.
so, yang perempuan di bahagian bawah manakala lelaki ambil bahagian atas.
tido ramai ramai. share selimut beramai ramai.
adik ipar, sepupu, mak mertua, biras semua tido sekali. 
time nie la nak mengeratkan silaturrahim kan?


esoknya, masing masing ada cite menarik nak kongsi while ate breakfast.
sorg x boley tdo sbb dengkur la. sejuk sgt la n macam macam lagi kitorng share story.
sumenyer bergelak ketawa bersama.
yes, it was really fun.




2nd day!!!
at jelebu rumah pengantin.


we called her mak nini. sepupu ibu*


we called her pak didi.


sweet!


once a again.tee~

so after the sanding ceremony, kitorang pun bergerak ke homestay untuk mengemas dan berangkat pulang. yes  it was a tiring day. tapi memang menyeronokkan.
plan kami x habes sehingga di situ.
well, on the way balik. pak long message ajak ke hj samuri kajang katanya.
satay jom.
the big jom! from all of us.


sudah pastilah saya akan merindui detik detik begini.
fyi, beribu riban gamba lagi ada di folder tp mls lah nk upload bnyk bnyk.
thanks to all of my family.


butterflsays: we had a great time yaw!!!

Tuesday, June 28, 2011

assalammualaikum readers!!!

lately, sy mmg suka berblogwalking...bukan dah lately nie dah bekurun dah woit*
tp sgtlah kurang rajin untuk updated blog sendiri.

kecelaruan, haru-hara yg sering melanda emosi yg sentiasa tidak stabil
kadang kadang sampai tanya diri sendiri, nie da sampi kes nk tutup blog ke ape???

sorry saya mmg x ada jawapan utk soklan tersebut.
cik butterfly dah lame cuti. seronok! 
saya x seperti dulu. harus mencari sebab secepat mungkin.
entah lah. sgt sgt sukar diunggkapkan.

butterflsays : ape yang aku cube tulis nie?!
aduh. celaru.